2023 Yılının En İddialı Cilt Bakım Rutinleri


2023 cilt bakım trendlerinin yılı oldu desek abartı olmaz! Daha genç, eşit ve aydınlık görünen bir cilde ulaşmak için her geçen sezon yeni bir trend hayatımıza giriyor. 2023 yılının en popüler cilt bakım rutinlerini senin için derledik!

2023 yılı için cilt bakımının kıymetinin anlaşıldığı bir yıl oldu diyebiliriz. Önceki yılların aksine bu yıl sosyal medyada cildin kalitesini artırmaya yönelik yöntemler ve uygulamalar daha fazla öne çıktı. Hatta bazı trendler cilt bakımının bilinmeyen yönlerini bile aydınlattı. Eğer sen de sana özel bir cilt bakım rutini oluşturmak için takip edebileceğin trendler neler merak ediyorsan 2023 güzellik trendlerini birlikte inceleyelim!

Minimalist Rutin

Minimalist Rutin

Minimalist cilt bakımı 2023 yılının yükselen trendleri arasında yer alıyor. Cilt bakımında temele dönüşü benimseyen bu bakım rutini, minimum sayıda cilt bakım ürünü kullanarak maksimum etkiyi elde etmeyi amaçlıyor. Eğer sen de azın daha çok olduğuna inananlardan bu trende bir şans verebilirsin.

Minimalist cilt bakım rutini sırası nasıl olmalı diye merak ediyor olabilirsin. Aslında sahip olduğun rutini sadeleştirerek minimalist cilt bakımını kendine uyarlayabilirsin. Ancak henüz bir rutine sahip değilsen temizle, nemlendir ve güneş kremi uygula adımlarıyla kendi minimalist rutinini oluşturabilirsin. 3 Ürünle Minimalist Cilt Bakımı Önerisi yazımızda kendi rutinini oluşturmana yardımcı olacak ilhamı bulabilirsin.

Sandviç Tekniği

Sandviç Tekniği

Retinol 2023 yılının yükselen cilt bakım bileşenlerinden biri. Ancak son derece etkili olan retinol kimi zaman ciltte irritasyona sebep olabiliyor. Sandviç tekniğinin çıkış noktası da işte tam olarak bu etki! Sandviç tekniği, retinolü cilde tahrişe sebep olmadan uygulamayı sağlıyor.

Sandviç tekniğini uygulamak için klasik bir rutinle başlamalısın. Cildini temizleyip tonikledikten sonra iyice nemlendirmelisin. Ardından retinol serumunu uygulamalı ve üzerine bir kat daha nemlendirici sürmelisin. Bu tekniği uygulamayı düşünüyorsan daha detaylı bilgi için "Retinol Sandviç" Tekniği Nedir? Ne İşe Yarar? yazımıza da göz atabilirsin.

Editörün Önerisi: Sandviç tekniğini uygulamak için etkili bir retinol kremi arıyorsan La Roche Posay Redermic Retinol Concentrate’i inceleyebilirsin. Bu krem, ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. Saf retinol içermesine rağmen benzersiz formülasyonu sayesinde ciltte tahrişe sebep olmuyor. La Roche Posay retinol kremini gece rutininde sandviç tekniğini kullanmadan da cildine uygulayabilirsin.

Skin Cycling

Skin Cycling

Retinol kullanımını kolaylaştırmak için geliştirilmiş olan bir diğer yöntem ise skin cycling. 2023 yılının ses getiren cilt bakım trendlerinden olan skin cycling de cildi irrite etmeden retinol uygulamak için geliştirilmiş. Bu teknik sayesinde birlikte kullanılması mümkün olmayan ancak cilt için harikalar yaratan iki içerik; yani asit ve retinol dönüşümlü olarak kullanılabiliyor.

Skin cycling yapmak için cilt bakımını beş güne ayırman gerekiyor. Birinci gün akşam rutininde cildine peeling uygulamalısın. İkinci gün bakım rutinine retinol serumuyla devam etmelisin. Üçüncü ve dördüncü günlerde cildine toparlanması için yenileyici bir bakım uygulamalısın. Beşinci ve son gün ise rutini başa sarmalısın. Skin Cycling Nedir? Nasıl Yapılır? yazımızda bu işlemin ayrıntılarını bulabilirsin.

Editörün Önerisi: Skin cycling yaparken kullanabileceğin etkili bir kimyasal peeling arıyorsan bizim sana önerimiz La Roche Posay Effaclar Serum! Niacinamid ile zenginleştirilmiş bu peeling etkili serumla cildini ölü hücrelerden ve fazla sebumdan kolayca arındırabilirsin.

Fiddy Metodu

Fiddy Metodu

Siyah nokta ve gözenek görünümünü azaltmayı amaçlayan Fiddy metodu üç aşamadan oluşuyor. Fiddy’nin ilk adımında cildine salisilik asit içeren bir peeling veya serum uygulamalısın. La Roche Posay Effaclar Serum bunun için oldukça uygun.

İkinci adımda kil maskesi geliyor. Kil maskesi için bizim önerimiz Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque. Amazon beyaz kili içeren bu maskeyle cildini fazla sebum ve kirden kolayca arındırabilirsin. Son adımda ise yağ bazlı bir temizleyici kullanmalısın. Temizleyiciyi uyguladığında siyah noktaların cildinden uzaklaştığını görebilirsin. Daha fazla detay için Fiddy Metodu Nedir? Nasıl Yapılır? yazımıza da göz atabilirsin.

2023 cilt bakım trendleriyle sen de kendi rutinini oluşturabilir, daha kusursuz bir cilt görünümüne ulaşabilirsin. Dilersen cilt tipi kategorimizi inceleyerek cilt tipine en uygun önerileri de okuyabilirsin!

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala