Cilt Bakımında Amino Acid Ne İşe Yarar?

Cilt Bakımında Amino Acid Ne İşe Yarar?

Cilt bakımında yeni içerikleri keşfetmeyi sevdiğimizi biliyorsun. Aslında bugünkü konumuz yeni bir keşif değil. Proteinlerin vücut tarafından sindirilmesiyle ortaya çıkan amino asitler cilt bakımı ve saç bakımında yıllardır kullanılır. Eğer sen cilt bakımında amino asitlerden destek almıyorsan cildinin yenilenmesinde ve daha sağlıklı görünmesinde aktif rol alan amino asitleri iyice araştırmalısın. Amino asid nedir ve nerede bulunur? Amino asitleri cilt bakımına nasıl ekleyebiliriz? Anlatıyoruz! 

Amino asid nedir?

Amino asid nedir?

Amino asit aslında vücudumuzdaki proteinlerin meydana getirdiği yapı taşları olarak bilinirler. Proteinler amino asitlere bölündükten sonra belirli görevler için toplanırlar ve bu görevleri vücutta yerine getirirler. Amino asitlerin en önemli görevlerinin başında kalp, göz, kas ve deri gibi dokuların oluşmasından sorumlu olmaları gelir. 

Amino asitler 3 gruba ayrılıyorlar. Esansiyel amino asitler, esansiyel olmayan amino asitler ve yarı esansiyel amino asitler olarak üç farklı grupta incelenirler. Cilt sağlığı ve doku yenilenmesinde görev alan amino asitleri sen de bakım rutinlerine dahil ederek daha pürüzsüz cilde sahip olabilirsin. 

Amino asitlerin görevleri nelerdir?

Amino asitlerin görevleri nelerdir?

Amino asitler vücut ve cilt sağlığı açısından oldukça önemli. Amino asitler, spor yapanlar tarafından da kullanılıyor. Bunun sebebi, bu asitlerin yağsız vücut kütlesini ve kas gücünü arttırması! Amino asitler kaslardaki kan akışını iyileştiriyor ve su tutumunu arttırır. Böylece hücre büyümesi sağlanır ve amino asitler vücudun daha hızlı şekil almasını sağlar. 

Amino asitlerin faydaları arasında iltihaplara karşı etkili olması, yorgunluğu azaltması ve bağışıklık düzeyini arttırması da sayılır. Amino asit takviyesi alanlar, vücudunun hastalıklara karşı daha dirençli olduğunu gözlemleyebilir ve kendilerini daha dinç hissedebilirler. 

Amino asitlerin cilde faydaları neler?

Amino asitlerin cilde faydaları neler?

Amino asitler, cilt bakımında da aktif olarak rol alırlar. Amino asitlerin en sevdiğimiz özelliği anti-aging cilt bakımında kullanılıyor olmaları! Yaşlanma döneminde kas dokusu kaybı yaşanabiliyor. Amino asitler, hasar gören DNA'yı onararak cildin dayanıklılığını ve sıkılığını arttırırlar. 

Amino asitlerin içeriğindeki arjinin ve karnitin, cildin yenilenmesini sağlayarak, ciltteki ince kırışıkların daha az belirgin olmasında yardımcı olur. Cildin elastik dokusunu iyileştirerek daha sıkı ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Amino asitler aynı zamanda tırnak bakımında da kullanılır. Çabuk kırılan tırnaklar için amino asitler devreye girer ve tırnak dokusunun iyileşmesini ve sertleşmesini sağlar. 

Amino asitlerin saç bakımına etkileri neler?

Amino asitlerin saç bakımına etkileri neler?

Amino asitlerin faydalarını saç bakımında da belirgin bir şekilde görebiliyoruz. Bunun nedeni ise çok basit. Çünkü saç telleri amino asitlerden meydana gelir. Amino asit desteği almak, saç gelişimi hızlandırır ve saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar. Amino asit içeren şampuan ve saç kremi kullanmak saçların daha güçlü uzamasına yardımcı oluyor ve saç tellerini kalınlaştırıyor. Saçlarını uzatmak ve daha yoğun görünmelerini sağlamak için sen de saç bakımına amino asit şampuanlarını eklemelisin. 

Amino asit şampuan önerisi arıyorsan senin için Kiehl's Amino Acid Shampoo tavsiye edebiliriz. Amino asit ve Hindistan Cevizi yağı içeren Kiehl's şampuan saçlarını hassas bir şekilde temizleyerek daha dolgun ve yumuşak görünmelerini sağlıyor. Formülündeki amino asit, saçlarının daha sağlıklı uzamasını destekliyor ve saç tellerini güçlendiriyor. Aynı zamanda bu şampuanın içeriğindeki buğday proteinleri ve buğday nişastası saça hacim ve dolgunluk kazandırır. Normal saçlara uygun olan Kiehl's şampuan ile en kısa sürede tanışmalısın!

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala