Evde Selülit Masajı Nasıl Yapılır?


Selülit problemi kadınlar arasında oldukça yaygın bir problem haline gelmeye başlıyor. Stres, yoğun çalışma düzeni ve bunun beraberinde getirdiğini düzensiz yeme alışkanlığı ile birlikte vücutlarda portakal kabuğu görünümü kaçınılmaz oluyor.

Bazı kadınlar selülit görünümleriyle barışık olsalar da bazılarımız ise daha pürüzsüz bacakalra sahip olmak istiyorlar. Eğer sen de selülitten kurtulmak istiyorsan selülit masajı ile tanışmalısın. Evde selülit masajı yapmak vücudunu rahatlatacağı gibi kan dolaşımını hızlandırarak selülit görünümü azaltacak. Selülite iyi gelen yağlar ve selülit giderici masaj yöntemlerini makalenin devamında bulabilirsin. 

Selülit masajı nedir?

Selülit masajı nedir?

Anti selülit masajı olarak da bilinen bu masaj tekniği, özellikle selüliti hedef alan ve bu bölgedeki selülitlerin azalmasına yardımcı olan bir yöntemdir. Selülit masajı, selülitten etkilenen bölgelerdeki yağları parçalayarak selülit görünümünü iyileştirmeyi amaçlar. Bu masaj tekniğinde yağların parçalanması için sıkıştırma ve yuvarlama masaj teknikleri kullanılıyor. Anti selülit masajında kan dolaşımının artması sağlanarak iyileşme süreci hızlandırılır. 

Evde selülit masajı, klasik tüm vücut masajından farklı olarak sadece selülit olan bölgelere yapılıyor. Selülit önleyici masaj, rahatlatıcı olmasının yanında biraz daha sert veya acılı olabiliyor. Deri altındaki yağların parçalanması için sen de biraz güç kullanmak zorunda kalabilirsin:)

Masaj ile selülit gider mi?: Anti selülit masajı üç noktayı hedef alır. Yağ dokusunu parçalama, bağ dokusunun güçlenmesi ve kan dolaşımını hızlandırma. Doğru masaj tekniğiyle bu adılmarı uyguladığında selülitlerinin her masaj sonrasında azaldığını görebilirsin. Selülit masajı sonrasında bol su içmek ve sağlıklı beslenmek de pürüzsüz vücuda giden yolu kısaltacaktır. 

Evde selülit masajı için nelere ihtiyacın var?

Evde selülit masajı için nelere ihtiyacın var?

Evde selülit masajı yapmak için öncesinde biraz hazırlık yapmalısın. Sadece parmaklarınla masaj yapabileceğin gibi bazı masaj aletleriyle selülit masajını daha hızlı ve doğru uygulayabilirsin. 

Selülit masaj aleti: Evde selülit masajı yapmak için selülit giderici masaj aleti kullanmanı öneriyoruz. Spor salonlarında kullanılan masaj tabancası, bu masaj için ideal! Top şeklinde ucu olan ve düzenli darbelerle bacaklarına masaj yapmanı sağlayacak olan ev tipi g5 masaj aleti sayesinde selülitlerinden daha hızlı kurtulabilirsin. 

Foam roller: Evde lenfatik drenajı azaltmak yani dokulardaki sıvı dolaşımını ve toksinleri vücuttan atmak için foam roller denilen köpük formdaki silindiri kullanabilirsin. Foam rollar özellikle selülit giderici masajın en sonunda bacakları rahatlatmak ve ödem atmak için kullanılıyor. 

Selülit yağı: Selülit masajı yaparken selülit masaj yağı kullanmalısın. Selülite iyi gelen yağlar arasında portakal, jojoba ve lavanta yağı tercih ediliyor. Selüilt yağını dilersen diğer yağlarla karıştırarak daha kolay bir masaj uygulaması sağlayabilirsin. Kuru cildine masaj yapmak yeerine mutlaka masaj öncesi selülit yağı sürmeni öneriyoruz.

Selülit masaj yağı olarak ne kullanılabilir?: Selülit masajı sırasında bizim uygulamayı en çok sevdiğimiz yağların başında Kiehl's Creme de Corps Nourishing Dry Body Oil geliyor. Skualan ve Üzüm Çekirdeği Yağı içeren Kiehl's vücut yağı vücudunu derinlemesine nemlendiriyor ve besliyor. Masaj sonrası vücudunun daha nemli, parlak ve bakımlı görünmesini sağlıyor. Masaj sonrası ölü derileri attıktan sonra mutlaka nemlendirici etkili bakım yağı uygulamalısın.

Selülit masajı nasıl yapılır?

Selülit masajı nasıl yapılır?

Selülit olan bölgeleri harekete geçirmek ve yağ yakımını hızlandırmak için masaja kalça, uyluk, üst bacak bölgelerinden başlamalısın. Bu masaj aktivitasyon süreci sayesinde kan dolaşımı hızlanmaya başlayacak ve vücuttaki enerji akışı artacak. Selülit masajının ilk adımı olan vücut aktivasyon süreci boyunca vücudun rahatlar ve ağrı hissetmezsin. 

Selülit masajının ana noktaları aktive edildikten sonra kalçalarından başlayarak ayaklarına doğru tam olarak 'yoğurma' masajı yapmalısın. Yoğurma tekniği sayesinde yağ dokusunı gevşeteceksin. Derini esneterek yağ dokusunun parçalanmasını sağlayabilirsin. Evde  G5 masajı yapmak yani ritmik yağ yakma masajı yapmak, ilk uygulamada sana ağrılığı ve hassas gelebilir. Selülit masajı sırasında rahatlamak için mutlaka masaj yağı kullanmalısın. Kokusunu sevdiğin ve seni rahatlatan soğuk sıkım yağlarla selülit masajını daha keyifli bir hale getireceksin. 

Masaj ilerledikçe, cildin altındaki selüliti gerçekten hissedebilir ve vücudu yoğurma ve yuvarlama süreci oldukça doğal hale gelmeye başlayabilir. Masaj devam ettikçe yağ birikintileri gevşer ve daha yumuşak hale gelir. Kıstırma ve çekme hareketi ilk başkta rahatsız edici olsa da yoğurma hareketi ile kaslar sakinleşecektir. 

Kısa bir süre sonra bile etkilenen bölgelerde cildin esnekliğinin arttığını ve cilt yüzeyinin daha pürüzsüz hale geldiğini hissedeceksin. Selülit önleyici masajın bir başka avantajı sonuçları görmek için uzun süre beklemene gerek olmamasıdır. Masaj sonunda masaj tabancasıyla vücudunun rahatlamasını sağlayabilirsin. 

Selülit masajı kaç günde bir yapılır?: Selülit masajını 15 günde bir yapmanı öneririz. Ortalama selülit masajı 25 dakika sürer.

Selülit masajı hakkında bilmen gerekenler 

Selülit masajı hakkında bilmen gerekenler

Selülit tedavisi için selülit masajı veya G5 masajı yapmak oldukça etkili bir yöntem. Sadece selülitlerin için değil vücudundaki toksinlerin atılması, yağ parçalanması ve kan dolaşımının hızlanması için çok faydalı bir masaj olduğunu söyleyebiliriz. 

Selülit masajı yaparken ev tipi G5 masaj aleti gibi masaj yardımcıları kullanarak bu işi daha profesyonel bir hale getirebilirsin. Selülit giderici masaj aleti kullanmak, masajın daha kontrollu ilerlemesi için önemlidir. Selülit masajı yapılırken en çok karşılaştığımız sorulardan biri de: Kuru fırçalama selülit azaltır mı? At kılı fırçalar veya selülit fırçalama yöntemi vücuttaki ölü hücrelerin atılması ve kan dolaşımını hızlandırmak için yapılır. Kuru fırçalama yöntemi tek başına selülitten kurtulmana yardımcı olmaz. 

Selülit masajı yaparken selülit jeli ve selülit giderici kremler kullanmana gerek yok. Vücut yağı kullanarak masajını tamamlayabilirsin. Selülit masajı yaptıktan sonra bacaklarına nemlendirici sürmeyi unutmamalısın. CeraVe Nemlendirici, masaj sonrası kuruyan ve hassaslaşan cildini yoğun bir şekilde nemlendirir, onarır. Formülündeki 3 Temel Seramid ve Hyalüronik Asit cilt bariyerini onarıyor ve nemlendiricinin uzun süre cilt yüzeyinde kalmasına yardımcı oluyor. Selülit masajından sonra kızaran ve hassas görünen cildine nemlendirici uygula ve 24 saat boyunca nemli ve pürüzsüz bacaklarının keyfini çıkar. 

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala