Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?


Kil maskelerinin ne kadar trend olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ancak trend olmasının yanında cildimize de birçok faydaları var. Cildimizi arındırıyor, gözenek görünümünü azaltıyor, cildimizde tam bir detoks etkisi yaratıyor!

Tabii kil maskelerinin faydaları bir yana, kullanımı da inanılmaz derecede kolay! Tek yapmamız gereken yüzümüze uygulayıp 10-15 dakika beklemek ve ardından durulamak. Peki bu pratik ve cildimiz için faydalı kil maskeleri hakkında daha fazla bilgi almaya ne dersin? İşte kil maskeleri ile ilgili bilmen gerekenler!

Kil maskesi ne işe yarar?

Kil maskesi ne işe yarar?

Güne başlarken yaptığımız ve saatler boyu yüzümüzde kalan makyaj ile birlikte gün boyu ve cildimizde biriken kir ve yağ, günlük temizleyicilerle her ne kadar arınmış gibi görünse de gözeneklerde kalıntı bırakabiliyor. Bu durum ise zamanla tıkanan ve genişleyen gözenek görünümüyle birlikte çeşitli cilt kusurlarına davet çıkarıyor. Özellikle yağlanmaya eğilimli bir cildin varsa, istenmeyen sonuçlarla karşılaşman daha olası bir durum.

Eğer sen de arındırıcı bir bakımla cilt kusurlarının önüne geçmek istiyorsan kil maskelerini tercih edebilirsin. Yüzü temizleyen, arındıran kil maskeleri, makyaj ve kir kalıntılarını etkili bir biçimde arındırarak daha berrak ve ışıltılı bir cilt görünümü elde etmemizi sağlıyor.

Kil maskesi nasıl kullanılır?

Kil maskesi nasıl kullanılır?

Kil maskesi kullanımını merak edenler için hemen anlatıyoruz. Kil maskesi nasıl uygulanır?

  • Cilt ihtiyacına uygun olan kil maskesini seç.
  • Cildini temizle ve durula.
  • Temiz cildine, özellikle T bölgene ince bir tabaka halinde kil maskesini sür.
  • 10-15 dakika kil maskesini kurumasını bekle.
  • Kil maskesi kuruduktan sonra ılık suyla durula.
  • Kil maskesi sonra cildinde gerginlik veya kuruluk hissedebilirsin. Bunun önüne geçmek için kil maskesi sonrası nemlendirici sürmelisin.
  • Cildimizin farklı noktalarının, farklı ihtiyaçları olduğundan multimasking tekniğini de haftada 1-2 kere uygulayabilirsin.

Kil maskesi faydaları nelerdir?

Kil maskesi faydaları nelerdir?

Kil maskesi ne işe yarar? Killer hem doğal hem de etkili olmaları açısından tüm zamanların en çok tercih edilen yöntemleri arasında yer alıyor. Yağ emici yapısıyla cildin sebum dengesini sağlayan kil, aynı zamanda gözenekleri de sıkılaştırıyor. İçerisinde bulunan mineraller ise cildin ihtiyaç duyduğu canlılığı geri kazanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca kil, cilt yüzeyindeki ölü hücreleri de arındırarak daha taze bir görünüm elde etmeyi sağlıyor. Sen de hem sıkı hem de aydınlık bir cilt için kil içerikli bir cilt temizleme maskesi kullanabilirsin.

1. Cilde parlaklık veriyor

Eğer cildin bugünlerde solgun görünüyorsa, daha canlı, daha parlak görünmenin zamanı geldi! Cilde detoks etkisi veren kil maskeleriyle cildin ölü deriden arınır, daha sağlıklı, daha canlı ve parlak görünür. Kömür içeren kil maskesi kullanarak cildinde detoks etkisi yaratabilir, ışıltılı güzelliğe kavuşabilirsin.

2. Daha mat bir cilt görünümü sağlıyor

Yağlı bir cildin mi var? Kil maskesi cilt görünümünü matlaştırmaya yardımcı olur. Cildini kurutmadan arındırarak matlaştıran kil maskesiyle cilt anında tazelenir, derinlemesine temizlenir.

3. Cildin yatışmasını sağlıyor

Cildimiz bazı dönemlerde kuruyup hassaslaşabilir bu da cildinde rahatsızlık hissi yaratabilir. Özellikle kış mevsiminde kuru soğuklar, cildimizi daha hassas hale getirebilir. İşte bu noktada cildinin nazikçe temizlenip arınmaya ihtiyacı vardır. Kil maskesi, cildi herhangi bir tahrişe neden olmadan nazikçe temizler ve cildini nemlendirip yatıştırır.

4.Gözenekleri arındırıyor

Kil maskesi gözenekleri arındırarak küçülmelerine destek olur. Gözeneklerin küçüldüğünde cilt tonun daha eşit görünür ve cildin daha pürüzsüz olur. 

5. Siyah nokta ve sivilceleri azaltıyor

Kil maskeleri, ciltteki fazla yağı giderme ve gözenekleri arındırma özelliği sayesinde siyah nokta oluşumunun da önüne geçiyor. Siyah noktadan sonraki adım olan sivilceleri de geçiren kil maskeleri, pürüzsüz bir cilt için kullanılabilecek en iyi ürünlerden.

6. Detoks etkisi yaratarak cildi arındırır

Kilin cildi arındırma özelliği, detoks etkisi yaratarak cildin daha sağlıklı görünmesini sağlıyor. Ciltteki yağ ile birlikte gün içerisinde ciltte biriken kirler, hava kirliliği stresten oluşan tabakayı da temizlemeye yardımcı oluyor. 

7. Cildi beyazlatır, tonunu eşitler

Kil maskesinin bir diğer faydası ise cilt tonunu eşitlemesi. Ciltteki renk eşitsizlikleri ve lekelerin görünümünü azaltıyor, cildin daha eşit tonda ve aydınlık görünmesini sağlıyor.

8. Ölü derilerin giderilmesini sağlar

Kilin ölü derileri arındırma özelliği sadece yüzde değil, direklerde, kollarda ve ayaklarda da çok işe yarıyor. Düzenli kil maskesi ile cilt çok daha canlı ve pürüzsüz görünüyor.

Kil maskesi çeşitleri

Beyaz kil maskesi

Beyaz renkteki kilden yapılan beyaz kil maskesi en çok yağlı ve karma ciltler tarfından tercih edilir. Ciltteki kiri ve fazla yağı arındırmaya ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur.

Yeşil kil maskesi

Yeşil renkli kilden yapılan yeşil kil maskesi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Fazla sebumu çekme özelliği vardır.

Siyah kil maskesi

Siyah renkteki kilden elde edilen siyah kil maskesi ciltteki sivilceleri ve siyah noktaları giderme özelliğine sahiptir.

Bentonit kil maskesi

Montmorillonit kili olarak da bilinen beyaz kil maskesi ciltteki toksinleri ve bakterileri arındırarak cildin temizlenmesini sağlar.

Kil maskesi sivilceye iyi gelir mi?

Kil maskeleri ciltteki kiri, ölü deriyi ve fazla yağı arındırdıkları için uzun dönemde yeni sivilce oluşumunu azaltırlar. Bu yüzden kil maskelerinin sivilcelere iyi geldiği söylenir.

Kil maskesi nasıl yapılır?

Kil maskesi faydaları nelerdir?

Kil maskesi yapmak için birkaç farklı yöntem izeleyebilirsin. Bunlardan biri, aktarlardan kil alarak evde kil maskesi yapabilir, veya cilt için özel formüle edilmiş, belirli cilt problemlerine odaklanan kil maskelerini güzellik marketlerinden alabilirsin. En sık uygulanan ve sevilen evde kil maskesi tariflerine geçmeden önce, böyle doğal içeriklerin kontrolsüz ve fazla kullanımının ciltte istenmeyen yan etkilere sebep olabileceğini hatırlatalım. Bu yüzden, evde maske tariflerini denemek yerine, cilt için özel üretilmiş ve güvenli formülleri olan kil maskelerini tercih etmek her zaman çok daha mantıklı ve pratik.

Kil maskesi kaç günde bir yapılır?

Kil maskesi genellikle haftada 1-2 kere yapılır. Eğer normal - karma cilde sahipsen haftada 1 kez yapabilirsin. 

Kil maskesi nasıl temizlenir?

Kil maskelerini ciltten temizlemek için nazik olmak gerekir. Kil maskesi önerilen süre ciltte bekletildikten sonra ılık suyla yumuşatarak temizlenmelidir. Aksi halde cilt ovuşturularak temizlenmeye çalışıldığında tahrişe neden olabilir.

Kil maskesi duştan önce mi sonra mı uygulanır?

Kil maskesini duştan sonra uygulamak daha iyi sonuç verebilir. Sıcak suyun da etkisiyle genişleyen gözeneklerde biriken yağı ve kirleri daha iyi arındırmak için duştan sonra uygulanabilir.

Kil maskesi kaç dk bekletilir?

Kullandığın kil maskesinin üzerinde mutlaka bir bekletme süresi belirtilir, bu süreye uymanı tavsiye ederiz. Eğer bir zaman belirtilmemişse veya evde kil maskesi tariflerini uyguladıysan, kilin yüzünde kuruyup sertleşmesini bekledikten sonra cildinden arındırabilirsin.

Evde kil maskeleri tarifleri

Yeşil, gri, siyah, kırmızı ve beyaz kil çeşitleri ile evde uygulayabileceğin kil maskesi önerilerimiz ise şu şekilde:

1. Siyah noktalar için kil maskesi tarifi:

Kil maskeleri en sık siyah noktaları geçirmek için uygulanıyor. Evde uygulayabileceğin bu siyah nokta kil maskesi tarifi aslında son derece basit.

  • 1 yemek kaşığı yeşil veya gri kil
  • 1 yemek kaşığı gül suyu veya saf su

2. Yağlı ciltler için kil maskesi tarifi:

Kilin en önemli özelliğinin yağ arındırmak olduğunu söylemiştik. Evde kil maskesi ile yağlı cildindeki fazla yağın arınmasını sağlayabilirsin.

  • 2 yemek kaşığı beyaz kil
  • 2 yemek kaşığı saf su veya gül suyu

3. Cilt beyazlatıcı kil maskesi tarifi:

Cildin daha eşit tonda ve aydınlık görünmesi için de kil maskelerinden yardım alabilirsin.

  • Beyaz kil
  • Gül suyu veya saf su
  • Limon suyu

Kil maskelerinin hazırlanışı: Bu karışımları bir maske kıvamı elde edene kadar güzelce karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayabilirsin. Eğer cildinin fazla gerildiğini, karıncalandığını hissedersen, maskeyi bir an önce yıkamanı öneririz. Dediğimiz gibi, evde kil maskesi bakımı ve uzmanlar tarafından dermatolojik olarak formüle edilmemiş bu maskeler ciltte tahrişe neden olabilir.

En iyi kil maskesi önerileri:

En iyi kil maskesi hangisi diye birçok araştırma yaptığına eminiz! :) Merak etme artık araştırmana gerek kalmadı çünkü bizim de favorimiz olan, en iyi kil maskelerini senin için derledik!

L’Oréal Paris Saf Kil Maskeleri

L’Oréal Paris Saf Kil Maskeleri

Makyaj, kötü beslenme, stres gibi birçok nedenden dolayı cildimiz arınmaya ihtiyaç duyar. L’Oréal Paris’in Saf Kil Maskeleri, farklı içerikleriyle cildini arındırmak için hazır! Saf Kil Arındırıcı Maske, Saf Kil Peeling Maskesi, Saf Kil Detoks Maskesi, Saf Kil Eşitleyici Maske, Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske ve Saf Kil Hassas Detoks Maskesi ile cildinin farklı ihtiyaçlarına, bu kil maskeleriyle cevap verebilirsin. Kil maskelerini ister tekli, ister çoklu uygulayarak istediğin sonucu elde edebilirsin.

L'Oréal Paris Saf Kil Maskeleri, 3 saf kilin birleşiminden oluşuyor. Bu killer

  • Arı kil
  • Montmorillonit kili
  • Rhassoul kili

Arı kil, cildi pürüz ve fazla yağdan arındırıyor, Montmorillonit kili cilt kusursuzlaştırıcı ve mineraller bakımından zengin, Rhassoul kili ise cildi temizlemeye yardımcı elementler bakımından zengindir. 

Şimdi, bu maskeleri beraber inceleyelim!

1.L'Oréal Paris Saf Kil Detoks Maskesi

L'Oréal Paris Saf Kil Detoks Maskesi

3 saf kil, mıknatıs özelliği sayesinde kir ve pürüzleri çeken kömür ile birleşiyor ve ortaya cildi kurutmadan detoks etkisi sağlayan, cildin ışıltısını açığa çıkaran kremsi maske çıkıyor!  L'Oréal Paris Saf Kil Detoks Maskesi ile cilt anında temizleniyor ve aydınlık bir görünüm kazanıyor. Günden güne cilt nefes alır, kalitesi artar ve ışıltılı bir güzelliğe kavuşur.

2.L'Oréal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske

L'Oréal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske

Siyah noktalar hepimizin kabusu! Bizim siyah noktalar konusundaki sırrımız ise L'Oréal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske! Su yosunu özü içeriği ile siyah noktaları temizleyen, gözenekleri sıkılaştıran bu maske favorilerimizden. Siyah nokta görünümünden şikayetçiysen çok seveceğinden eminiz!

3.L'Oréal Paris Saf Kil Peeling Maskesi

L'Oréal Paris Saf Kil Peeling Maskesi

Kırmızı yosun özü içeren bu maske, peeling etkisiyle cildi kurutmadan pürüzsüzleştiriyor, gözenekleri temizliyor! Maske yaptıktan sonra cildimiz yumuşacık oluyor. Hatta günden güne cildimiz ışıltı kazanıyor diyebiliriz. :)

4.L'Oréal Paris Saf Kil Arındırıcı Maske

L'Oréal Paris Saf Kil Arındırıcı Maske

Kirden, yağdan, makyaj kalıntılarından arınmış bir cilt hepimizin hayali! İşte bu kil maskesi de okaliptus özleriyle cildi kurutmadan arındırıyor, derinlemesine temizliyor ve yağdan arınan cildin daha mat bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Taptaze, ferah bir cilt görünümü için bizim favorilerimizden. :) 

5.L'Oréal Paris Saf Kil Eşitleyici Maske

L'Oréal Paris Saf Kil Eşitleyici Maske

Cilt tonu eşitleyici özelliğe sahip Yuzu Limonu özü içeren bu maske, tanecikli krem dokusuyla cildi hem yoğun şekilde temizliyor hem de kurutmadan cilt tonunu eşitliyor. Tabii sonrasında da cilt ışıltılı güzelliğe sahip oluyor. :)

6.L'Oréal Paris Saf Kil Hassas Detoks Maskesi

L'Oréal Paris Saf Kil Hassas Detoks Maskesi

Kim demiş hassas ciltler kil maskesi yapamaz diye! Cildi yatıştırıcı özelliğiyle bilinen Polifenol ve Ebegümeci özü içeren L'Oréal Paris Saf Kil Hassas Detoks Maskesi, kremsi yapısı, hipoalerjenik dokusu ile cildi kurutmadan yatıştırıyor, arındırıyor. Böylece hassas cilde sahip olanlar da detoks etkisiyle ciltlerini arındırabiliyorlar!


Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala