Pop Art Makyaj Nedir?: Pop Art Makyajı Önerileri


Pop art makyaj trendi günden güne artıyor. Biz de evde olduğumuz zamanı verimli (!) geçirmek için ayna karşısına geçtik ve pop art makyaj denemeleri yaptık. Deneyimlerimize göre pop art makyaj yapmak için gerekli olan en önemli şey kalıcılığı ve pigmentleri yüksek makyaj malzemeleri edinmek! Evdeki en canlı, parlak ve dikkat çekici makyaj malzemelerini ortaya çıkar ve sen de bizimle birlikte pop art makyaj stilleri denemeye başla.

Pop art nedir?: Yazımıza başlamadan önce kısaca pop art teriminden bahsedelim. Pop art yani pop sanat, 1950'li yılların ortasında Amerika ve İngiltere'de ortaya çıktı. Soyut dışavurumculuğa tepki olarak gelişen bu sanat tarzını ilk olarak posterlerde, karikatür kitaplarında ve reklamcılık sektöründe görmeye başladık. Daha sonra pop art tarzı makyaj modasına kadar ulaştı!

Pop art eyeliner stili

pop art eyeliner

Pop art makyaj stilinde klasik siyah eyelinerı unut! Bu makyaj stilinde grafik eyeliner ve renkli göz kalemleri kullanılıyor. Biz pop art göz makyajı yaparken renkli far paletlerinden ve renkli eyelinerdan yardım alıyoruz.

Göz makyajı için önce NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette'deki capcanlı renkleri tercih etmelisin. Brights far paletindeki lila farla önce göz kapağını renklendir. Eğer çılgın göz makyajı yapmak istersen alt kirpik diplerine de hardal rengi farını sürebilirsin. Farını uyguladıktan sonra grafik eyeliner stiline geç. Simli eyeliner ile göz makyajında yeni bir seviyeye ulaşacaksın. NYX Professional Makeup Glitter Goals Liquid Eyeliner ile göz kapağının katlanma çizgisinden başlayarak XXL kuyruk oluştur. Gözlerinin dış köşelerinden çektiğin ince çizgiyle bu kuyruğu birleştir. Şahane görünüyor, değil mi?

Pop art far renklerine yönel

pop art renklere yönel

Bu sezonun en büyük makyaj trendlerinden biri tek renk far kullanarak göz makyajı yapmak. Biz de bu trendi pop art makyaja uyarlamak istedik. Maybelline New York Lemonade Craze far paletindeki renkler tam da pop art makyaj stili için! Bu far paletindeki Lemonade Craze rengini alıyoruz ve göz kapağımızın tamamına uyguluyoruz. Fırçanda kalan fazla farı kaşlarına doğru yayabilirsin. Eğer küçük gözlerin varsa sadece göz kapağına far uygula, çok fazla yayma. Lemonade Craze far paletindeki renkler tek seferde yoğun renk veriyor ve gün boyu yerinden kıpırdamıyor.

Farını daha belirgin bir hale getirmek ve pop art makyajını belirginleştirmek için kirpik diplerine Maybelline New York Hyper Easy Eyeliner ile ince bir eyeliner çek. Bu eyelinerın en büyük özelliği çok kolay sürülüyor olması. Pop art makyajında kusur istemiyorsan Hyper Easy Eyeliner ile hemen tanışmalısın.

Pop art dudak makyajı

pop art dudak makyajı

Pop art dudak makyajında klasik nude renklere yer vermiyoruz. Ne kadar abartılı ve renkli olursan bu makyaj stilini o kadar başarılı uygularsın. Biz pop art makyaj yaparken dudaklarımıza metalik likit ruj sürüyoruz. En iyi metalik rujlardan biri olan NYX Professional Makeup Cosmic Metallics Lip Cream pop art makyajı için ideal. Yüksek örtücülüğü olan ve dudaklarda gün boyu kalıcı bir etki yaratan bu NYX likit ruju biz çok seviyoruz. Bu serideki yeşil, mavi, mor ve turkuaz ruj seçeneklerini görünce sevinç çığlıkları atacağına eminiz.

Yanaklarını renklendirmeyi unutma

Yanaklarını renklendirmeyi unutma

Pop art makyaj stili her ne kadar göz ve dudaklara yoğunlaşsa da yanakları unutmamak lazım! Bu marjinal makyaj stilinde taze, pembe tonlarında allık görünümleri kullanılıyor. Biz bu bitiş için L'Oréal Paris Cherie On The Cake allık ve bronzlaştırıcı pudradan yardım aldık. Bu bronzer ve allığın içindeki vişne özleri sayesinde ürün yanaklarında çok kolay yayılıyor. Hem yüzünü ısıtmak, hem de boyutlandırmak için Loreal allık ve bronzerı kullanmalısın. Pop art makyajda allığını biraz elmacık kemiklerine ve kaş kemiğine doğru dağıtmanda bir sakınca yok!

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala