Dermaroller saça nasıl uygulanır?


Son birkaç yıldır dermaroller ismini daha çok duyar olduk. Özellikle cilt bakımında sıklıkla kullanılan dermaroller, şimdi de saç bakımında, özellikle de saç dökülmesi tedavisinde kullanılır oldu. Peki dermaroller saç için gerçekten faydalı mı? Dermaroller kullanmanın saç derisine zararı var mı? İşte bugün bu soruların cevaplarını yanıtlıyoruz!

Dermaroller nedir?

Dermaroller nedir

Bir derma roller, 0.25 mm ila 1.5 mm arasında değişen küçük iğnelerle kaplı küçük bir silindirdir. Mikro iğneleme de denilen dermaroller uygulaması, minik, mikro iğnelere sahip cihazla ciltte ya da saç derisinde küçük iğne darbeleri oluşturan bir uygulamadır. Bu iğne boyutları kullanılan cihaza göre değişiyor.

Dermaroller nedir

Dermaroller ile cilt bakımı yapılırken cildin genç görünmesini sağlanır, ciltte bulunan kolajen uyarılır, kırışıklıkların görünümü azaltılır. Dermaroller ile saç tedavisinde ise mikro iğneler saç derisinin üst tabakasına nüfuz ediyor ve yeni hücre üretimini arttırıyor, saç köklerini uyarıyor, kan dolaşımını hızlandırıyor.

Saç derisi veya saç çizgisi üzerinde yuvarlandığında, uygulanan serumların saç köklerine ulaşmasını kolaylaştırabilecek küçük delikler oluşturur. Böylece uygulanan serumun ya da bakımın direkt olarak saç köklerine ulaşmasını sağlar.

Saç için dermaroller kaç iğneli olmalı?

Saç için dermaroller kaç iğneli olmalı

Bize sosyal medyadan da en çok gelen sorulardan biri, “dermaroller saç için kaç mm kullanılmalı, dermaroller saç için kaç iğneli olmalı” soruları. Saç derisinde kullanacağın doğru dermaroller’ı alırken, 0,25 mm ila 0,50 mm iğne uzunluklarını kullanmanı öneririz. Bu iğnelerin yarattıkları mikro travmalar yüzeyseldir ve bu uzunlukta iğnelere sahip dermaroller kullandığında aşırı cilt kızarıklığı ve cilt rahatsızlığı yaşaman daha az olasıdır.

Eğer daha uzun iğnelere sahip dermaroller’ları kullanırsan saç derine zarar verebilir, saç derinde yaralar oluşmasına neden olabilirsin.

Dermaroller saça nasıl uygulanır?

Dermaroller saça nasıl uygulanır

Gelelim saç için nasıl kullanılır sorusuna! Her şeyden önce dermaroller’ı ilk kez uyguluyorsan ve hiçbir bilgin yoksa mutlaka dermatoloğuna ya da saç uzmanına danışmadan, onların kontrolü olmadan bu uygulamayı denememeni öneririz. 

Özellikle de saç derinde önceden seboreik dermatit, sedef gibi gibi bir hastalık oluştuysa, ya da önceden saç derinde hassasiyet, kaşıntı, kızarıklık ya da yaralar varsa kesinlikle denememelisin. Bu nedenle bir uzmana danışmadan dermaroller uygulamasını denememeni öneririz.

Dermaroller saça nasıl uygulanır

Dermaroller hakkında her şeyi öğrendikten, uzmana danışıp saç derine kullanımın uygun olduğunu öğrendikten sonra ise uygulama kısmına geçebilirsin:

·       Dermaroller saç kullanımında, öncelikle saç dökülmesi yaşadığın alanları bölümlere ayırmanı öneririz.

·       Bu alanlara önce birkaç damla dermaroller saç serumu, bakım yağı veya topikal olarak uyguladığın, saçının ihtiyacına uygun ürünü uygulayıp nazikçe masaj yap.

·       Sonrasında dermaroller ile bu bölgelerin üzerinden 3-4 kez, saçlarının uzama yönünde, ileri-geri şekilde geçmeye başla. Ancak dermaroller saç uygulması sırasında dikkat etmen gereken nokta, uyguladığın basınçtır. Dermaroller uygularken asla basınç uygulamamalısın (dermaroller’ı bastırmamalısın).Yoksa saç derine ve saç köklerine zarar verebilirsin.

·       Sonrasında ise yeniden saç serumu, bakım yağı uygulayabilirsin.

Dermaroller saç kullanımına yeni başladıysan, ilk ay içerisinde haftada 1 ya da 2 haftada 1 kez uygulamalısın. Sonraki aylarda ise ayda bir kez uygulamak yeterli olacaktır.

Dermaroller saç çıkarır mı?

Dermaroller saç çıkarır mı?

Genelde dermaroller saç dökülmesi tedavisiyle ilişkilendiriliyor çünkü mikro iğneler saç köklerini uyararak, kan dolaşımını hızlandırarak saç uzamasına teşvik ediyor. Saç derisinde hasar bırakan iğnelerle beraber saç sağlığını yeniden canlandırdığı düşünülüyor. Özellikle bunun yeni saç büyümesine neden olabileceği, saç tellerini kalınlaştırabileceği düşünülüyor.

Ancak bunda, dermaroller ile uygulanan saç serumlarının da etkisi önemlidir. Saç dökülmesi karşıtı, saçları güçlendirecek serumları kullanarak saç dökülmesine engel olabilirsin.

Dermaroller saç köküne zarar verir mi?

Dermaroller saç köküne zarar verir mi

Dermarolller uygulaması sonrasında aşağıdakilere neden olabilir:

·       Morarma

·       Yaralar

·       Kızarıklık

·       Şişme

·       Ağrı

·       Yanma hissi

·       Kaşıntı

Tüm bunlara neden olmamak, saç köklerine zarar vermemek için, yukarıda da açıkladığımız gibi bir uzman tavsiyesi olmadan dermaroller uygulamaya başlamamalısın.

Dermaroller uygulamasından sonra saç derin güneşe karşı daha duyarlı olabilir. Her gün güneş koruyucu giyilmesi tavsiye edilir. Şapka açık havada kafa derisini korumaya da yardımcı olabilir.

Dermaroller saç köküne zarar verir mi

Dermaroller öncesi sonrası enfeksiyon riskini azaltmak için her kullanımdan sonra da dermaroller’ı mutlaka temizlemezen gerekir. Eğer temizlemeden yeniden uygularsan, enfeksiyon riskini arttırabilirsin. Dermaroller’a alkollü bir temizleyici uygulayarak temizleyebilirsin. Ayrıca dermaroller’ını kimseyle paylaşmamalısın.

Ek olarak, derma roller saç yorumlarına baktığımızda, diyabet gibi iyileşmeyi yavaşlatabilecek rahatsızlığı olanların, kan inceltici ilaç kullananların da kullanmamaları gerektiğini öğrendik.

Hemen üye ol!

Sana özel içerik ve ipuçlarını görebilmek için hemen üye ol!

Daha kişisel bir deneyim ister misin?

Lancome.com.tr’de %25 İndirim Fırsatı

Tüm ürünlerde geçerli %25 indirimi kaçırma!

Kodu Kopyala